top of page

OVER MIJ

Ik ben Frank Seerden uit Swalmen en om een schets te geven van mijn technische achtergrond het volgende:

Na de Mavo met goede gevolg te hebben afgerond heb ik een werktuigbouwkundige opleiding gedaan, waarmee ik mijn eerste werkgever (Philips Sittard) vond met als functie onderhoudsmonteur- fijnbankwerker machinebouw. Na enkele jaren hier te hebben gewerkt sloot deze vestiging haar deuren en mocht ik gaan werken als tekenaar op de tekenkamer van het zuiveringschap Limburg, waar ik mijn kennis heb uitgebreid met bouwkunde, civiele techniek en kadastrale gegevensverwerking. Mijn zoektocht naar een eigen onderneming resulteerde uiteindelijk in een bouwbedrijf gestart in juni 1997.

 

Hier het persoonlijke verhaal van de man achter de ondernemer.

 

Swalmen, Juli 2023

 

Het is ruim 26 jaar geleden dat ik me inschreef bij de kamer van koophandel als ZZP-er in de bouw. Totaal niet wetende wat het ondernemerschap inhield en toch de stap wagen. 3 jaar lang had ik me verdiept en vanalles uitgezocht, marktonderzoek gedaan en vooral gekeken welke branche me aansprak. Toen dat allemaal helder was ging ik mijn middenstandsdiploma halen want zonder dat papiertje mocht je destijds niet voor jezelf beginnen.

25 jaar later kan ik wel zeggen beste keuze ooit! Als mens en ziel had ik het nodig om de wereld van ondernemen in vrijheid te ontdekken ondanks de vele ja maar’s uit mijn omgeving.

Als jongeman van en papa van 3 jonge kinderen startte ik met een (sisi)busje en 1 gereedschapskoffer.

Gelukkig had ik een flitsende start en was er zoveel aanvraag dat er voor de komende jaren genoeg werk was. Via mond tot mond reclame groeide mijn klantenbestand daar ik vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel had en heb staan. Zo groeide ik van particuliere opdrachten naar de aannemerswereld, alle facetten binnen de bouw heb ik wel gedaan van leidinggevende, uitvoerder tot bouwkundige en alles ertussen in. Zo groeide ook mijn bedrijf , kwam er een grotere bus en meer en meer gereedschapskoffers en nog ander professioneel gereedschap waardoor er gemakkelijker en sneller gewerkt kon worden.

Nee zeggen was niet mijn sterkste kant en dus waren werkweken van 80 of meer uur per week heel normaal.

Och en in de spaarzame vrije tijd hielp je ook nog mee bij familie/vrienden als daar iets gemaakt moest worden.

De mentaliteit van de mensen veranderde waardoor alles sneller en goedkoper moest en ondertussen was er minder vraag en heel veel aanbod.

Als in 2009/2010 de crisis in de bouw toeslaat valt van de ene op de andere dag mijn hele bedrijf compleet stil.

Een periode van grote onzekerheid volgt want geen werk is geen inkomen en met een opgroeiend gezin van ondertussen 5 kinderen niet niks. Gelukkig vond ik een baan bij een woningbouwvereniging als bouwkundige voor 20 u en de rest van de tijd vulde ik op met kleine particuliere opdrachten binnen mijn bedrijf. Al het harde werken, de stress, het altijd aanstaan,alle activiteiten/hobby’s en de daarbij behorende verantwoordelijkheid en de crisis eisten zijn uiteindelijk zijn tol en ik kwam in een flinke burn out terecht het enige wat ik nog kon was liggen. Tot overmaat van ramp kreeg ik daar nog een insult bovenop en toen wist ik zeker er moet iets veranderen. Ik was mezelf totaal kwijt geraakt en echt geen leuke papa, man en vriend meer.

Mijn HSP en gevoeligheid had ik te lang weggestopt met dit als gevolg, een wake up call van mijn lichaam. Met hulp en steun van buitenaf, gezin, dierbare vrienden kwam ík erbovenop, ik vond mezelf weer terug.

Het volgen van de opleiding tot E.E.N therapeut was naast mijn bouwwerkzaamheden een verademing, het heeft me echt doen thuiskomen, kwartjes die vielen, ogen gingen open, zo fijn.

Zo maak ik nu betere keuzes, zeg ik vaker nee en dus ja tegen mezelf.

Ben ik niet meer 24/7 bereikbaar. Is de zondag weer een ouderwetse rustdag, ben ik gaan sporten. Doe ik minder met meer resultaat! En luister ik naar mijn intuïtie, ik leef in plaats van geleefd te worden en dat raad ik iedereen aan.

De combinatie tussen het bouwvakmanschap en het therapeutschap heeft meer overeenkomsten dan gedacht.

Nu 26 jaar verder heb ik met veel plezier en passie heel veel opdrachten uitgevoerd in en om Roermond en soms nog verder weg en hopelijk blijft dat de komende jaren nog zo doorgaan. Als ervaren ondernemer werk ik graag met en voor mensen. kwaliteit en vakmanschap staan nog steeds hoog in het vaandel evenals open communicatie en eerlijkheid. Wat inhoud dat je bij mij precies weet vat je krijgt concreet en helder vastgelegd in een vrijblijvende offerte.

Seerden Bouw & Advies, meer dan 25 jaar VAKMANSCHAP van begin tot eindoplevering!

En vandaag ben ik extra trots, trots op mezelf en deze bijzondere mooie mijlpaal. En ja ik zou het zo weer overdoen! Het ondernemerschap is een reis en gaat met vallen en opstaan, je hart volgen, van groei(pijn) en stilstand om vervolgens door in mogelijkheden te denken weer vooruit te kunnen. Vol (zelf)vertrouwen manifesteren, altijd in zachte kracht, eerlijk en gedurfd risico’s nemen met soms een andere afslag als uitkomst.

Frank Seerden

Seerden Bouw & Advies
bus
bottom of page